Chocolate Cake


Chocolate Frosting

672 g choklad
10 dl vispgrädde
1 tsk ljus sirap

Koka chokladen tillsammans med vispgrädden tills det bildas en slät och tjock chokladmassa. 
Ta bort från värmen. Tillsätt ljus sirap och rör om. Låt svalna i ca 2 timmar. Rör om var 20 min. 
När chokladfrostingen har svalnat, vispa lätt med elvisp så att du får en lätt frosting att arbeta med.




Chocolate cake
2 lager

2,4 dl socker
2 ägg 2,4 dl yoghurt
1 msk vaniljarom
4dl mjöl
1,8 dl kakao
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
64 g smält smör
2,4 dl varmt kaffe

Värm ugnen till 175 grader. Smöra en bakform, ca 24 cm i diameter och bröa med mjöl.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt yoghurt och vaniljarom. Vispa yterligare 2 min. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda i de torra varorna i äggbladningen lite i taget och fortsätt vispa. Häll det varma kaffet i smeten och blanda med en slickepott till en jämn smet. Häll hälften av smeten i bakformen och grädda i ca 30-35 min (testa med en tandpetare, när kakan är klar är den ren). Låt svalna. Grädda resten av smeten. Låt kakan svalna helt innan du lägger på frostingen.




2012-02-25 @ 20:59:43 Tårtor Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
Kategorier
  • Allmänt
  • Bullar
  • Cupcakes/Muffins
  • Godis
  • Matiga salta verk
  • Pajer
  • Småkakor
  • Tårtor
Arkiv
  • Mars 2012
  • Februari 2012
  • Januari 2012
  • December 2011
  • November 2011
  • Oktober 2011
  • September 2011
  • Augusti 2011
  • Juni 2011
  • Mars 2011
RSS 2.0