Chocolate Cake
Chocolate Frosting
672 g choklad
10 dl vispgrädde
1 tsk ljus sirap
10 dl vispgrädde
1 tsk ljus sirap
Koka chokladen tillsammans med vispgrädden tills det bildas en slät och tjock chokladmassa.
Ta bort från värmen. Tillsätt ljus sirap och rör om. Låt svalna i ca 2 timmar. Rör om var 20 min.
När chokladfrostingen har svalnat, vispa lätt med elvisp så att du får en lätt frosting att arbeta med.
Ta bort från värmen. Tillsätt ljus sirap och rör om. Låt svalna i ca 2 timmar. Rör om var 20 min.
När chokladfrostingen har svalnat, vispa lätt med elvisp så att du får en lätt frosting att arbeta med.
Chocolate cake
2 lager
2,4 dl socker
2 ägg 2,4 dl yoghurt
1 msk vaniljarom
4dl mjöl
1,8 dl kakao
2 ägg 2,4 dl yoghurt
1 msk vaniljarom
4dl mjöl
1,8 dl kakao
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
64 g smält smör
2,4 dl varmt kaffe
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
64 g smält smör
2,4 dl varmt kaffe
Värm ugnen till 175 grader. Smöra en bakform, ca 24 cm i diameter och bröa med mjöl.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt yoghurt och vaniljarom. Vispa yterligare 2 min. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda i de torra varorna i äggbladningen lite i taget och fortsätt vispa. Häll det varma kaffet i smeten och blanda med en slickepott till en jämn smet. Häll hälften av smeten i bakformen och grädda i ca 30-35 min (testa med en tandpetare, när kakan är klar är den ren). Låt svalna. Grädda resten av smeten. Låt kakan svalna helt innan du lägger på frostingen.
Kommentarer
Trackback