Hello Kitty Tårta

Hello Kitty Prinsesstårta



Prinsesstårta är nog den enklaste tårtan man kan göra men ack så god! Den är väldigt lättarbetad eftersom du kan bestämma i vilken ordning tårtan ska sättas ihop och dekorera den efter smak och tycke. Den går alltid hem hos både stora och små barn ;) 

Visst kan man köpa tårtbotten men efter att ha hittat detta recept så kommer jag nog aldrig köpa tårtbotten igen. Det tar lika lång tid att göra dessa tårtbotten som att åka till affären och köpa!! Sen smaken ska vi inte ens prata om... vilken skillnad!!

Tårtbotten
1 tårta

4 ägg 
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl

- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst.
- Vänd försiktigt ner vetemjölet.
- Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och häll i smeten. 
- Grädda tårtbotten i mitten av ugnen i 10-15 min.

Till prinsesstårta behöver du; hallon eller jordgubbssylt, vaniljkräm, vispgrädde, marsipanlock och varlfri dekoration.

Dela tårtbotten i 2 delar och sätt ihop tårtan i följande ordning: tårtbotten, hallonsylt, lite vaniljkräm, tårtbotten, hallonsylt, vaniljkräm. Blanda lite grädde med resten aV vaniljkräm och lägg över. Vispa grädden lät och täck hela tårtan. Täck tårtan med ett marsipanlock och dekorera. För min del blev det en Hello Kitty tårta! :)

2012-02-26 @ 10:49:44 Permalink Tårtor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Chocolate Cake


Chocolate Frosting

672 g choklad
10 dl vispgrädde
1 tsk ljus sirap

Koka chokladen tillsammans med vispgrädden tills det bildas en slät och tjock chokladmassa. 
Ta bort från värmen. Tillsätt ljus sirap och rör om. Låt svalna i ca 2 timmar. Rör om var 20 min. 
När chokladfrostingen har svalnat, vispa lätt med elvisp så att du får en lätt frosting att arbeta med.




Chocolate cake
2 lager

2,4 dl socker
2 ägg 2,4 dl yoghurt
1 msk vaniljarom
4dl mjöl
1,8 dl kakao
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
64 g smält smör
2,4 dl varmt kaffe

Värm ugnen till 175 grader. Smöra en bakform, ca 24 cm i diameter och bröa med mjöl.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt yoghurt och vaniljarom. Vispa yterligare 2 min. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda i de torra varorna i äggbladningen lite i taget och fortsätt vispa. Häll det varma kaffet i smeten och blanda med en slickepott till en jämn smet. Häll hälften av smeten i bakformen och grädda i ca 30-35 min (testa med en tandpetare, när kakan är klar är den ren). Låt svalna. Grädda resten av smeten. Låt kakan svalna helt innan du lägger på frostingen.




2012-02-25 @ 20:59:43 Permalink Tårtor Kommentarer (0) Trackbacks ()


Semlor till fettisdagen!

Fettisdagen infaller den 21 februari i år och godare än att baka egna kan det inte bli. Ni har hela helgen på er att baka semlor och jag lovar er att det är såå mycket godare. Jag är inte förtjust i semlor, har liksom aldrig fattat grejen med att man ska betala 30 kr för bröd, grädde och mandelmassa... men alla andra i vårt avlånga land verkar vara frälsta. I år provade jag att göra egna, hur svårt kan det vara?? Det var inte svårt och jag lovar er att det var värt tiden. De blev jätte goda! Mycket godare än dem man köper. Köpesemlor är alltid för stora eller så har dem för mycket grädde för min smak. Det slutar bara med att jag mår illa. 

Nu kommer jag baka semlor varje år! :)







2012-02-14 @ 21:21:00 Permalink Bullar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Red Velvet Cupcakes

2012-02-14 @ 08:54:36 Permalink Cupcakes/Muffins Kommentarer (0) Trackbacks ()


  • Till bloggens startsida
Sök i bloggen
Senaste inläggen
  • Hello Kitty Tårta
  • Chocolate Cake
  • Semlor till fettisdagen!
  • Red Velvet Cupcakes
Kategorier
  • Allmänt
  • Bullar
  • Cupcakes/Muffins
  • Godis
  • Matiga salta verk
  • Pajer
  • Småkakor
  • Tårtor
Arkiv
  • Mars 2012
  • Februari 2012
  • Januari 2012
  • December 2011
  • November 2011
  • Oktober 2011
  • September 2011
  • Augusti 2011
  • Juni 2011
  • Mars 2011
RSS 2.0