Vad blir det till fika? - Chokladmumsbit




Fransk Chokladtårta

150 g smör
300g mörk choklad
5 ägg
2 dl socker
1 st färsk vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 dl mjöl
Sätt ugnen på 175 grader. 

Smält smöret tillsammans med chokladen och rör det slätt.

Vispa ägg, socker, frön från urskrapad vaniljstång och en nypa salt vitt och fluffigt.

Häll i mjölet i äggsmeten, blanda, och vänd försiktigt ner chokladsmöret.

Fyll en smord kakform med smeten och grädda kakan i ugnen ca 20 minuter.  Kakan ska ha stelnat till när man skakar formen försiktigt men vara mjuk i mitten, annars blir den för smulig.

Låt kakan svalna och skär den sen i bitar.

Servera gärna med vispad grädde och jordgubbar.



2011-11-14 @ 09:39:00 Tårtor Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
Kategorier
  • Allmänt
  • Bullar
  • Cupcakes/Muffins
  • Godis
  • Matiga salta verk
  • Pajer
  • Småkakor
  • Tårtor
Arkiv
  • Mars 2012
  • Februari 2012
  • Januari 2012
  • December 2011
  • November 2011
  • Oktober 2011
  • September 2011
  • Augusti 2011
  • Juni 2011
  • Mars 2011
RSS 2.0