Pita med spenat & fårost


Pita kan ätas som frukost med naturell yoghurt/ filmjölk eller som mellanmål. Det finns lika många recept och former på pita som det finns kvinnor i f.d. Jugoslavien. Därmed kan man aldrig misslyckas med utseendet :)
Jag älskar pita som man gör den i f.d. Jugoslavien. I Sverige kallar man det för matpaj eller bara paj. Pita görs av degblad och valfri fyllning. Fyllningen kan bestå av spenat/fårost, köttfärs, bara fårost.... variationerna är oändliga. Det är bara fantasin som sätter gränserna eller magen ;) En av mina favoriter är pita med spenat och fårost och därför bjuder jag er på detta recept.

Pita med spenat och fårost
1 paket degblad
300g fårost
1 påse färsk spenat
2ägg
naturell yoghurt
salt/peppar

Smula fårosten och rör lätt ihop med ägg, yoghurt, salt och peppar. Stek spenaten i lite olja och krydda med salt och peppar. Låt spenaten kallna lite. Rör ihop ostblandningen med spenaten. Rulla ut degbladen och lägg på ost/spenatblandningen. Rulla ihop degbladet och placera i en ugnssäker form eller plåt med bakplåtspapper, beroende på formen på din pita. Jag använde mig av en rund med en diameter på 24cm. Grädda i ugnen 200°C i ca 20 minuter. Tiden är väldigt ungefärlig. Jag brukar ha min lite längre eftersom jag älskar knaprig yta, blir så mycket godare :)
2011-03-16 @ 10:12:05 Matiga salta verk Permalink


Kommentarer
Postat av: Ulrika

Älskar pita....;) Ska absolut göra den här varianten med spenat o fårost, låter jättegott.

2011-08-10 @ 10:03:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
Kategorier
  • Allmänt
  • Bullar
  • Cupcakes/Muffins
  • Godis
  • Matiga salta verk
  • Pajer
  • Småkakor
  • Tårtor
Arkiv
  • Mars 2012
  • Februari 2012
  • Januari 2012
  • December 2011
  • November 2011
  • Oktober 2011
  • September 2011
  • Augusti 2011
  • Juni 2011
  • Mars 2011
RSS 2.0