Björnbär/Hallon Smulpaj


Paj är den lättaste och snabbaste efterrätten när man får oväntat besök, behöver jag tillägga otroligt gott också :)
I mitt smulpaj recept brukar jag alltid tillsätta kokos eftersom jag tycker att det lyfter smaken och ger pajen en knaprig yta. Idag blev det en björnbär/hallon smulpaj eftersom de bären gömde sig i min frys.Till pajen är det gott att servera vaniljsås eller vaniljglass. Ibland låter jag några bär vara kvar, varvid jag mosar de och blandar med florsocker till en coulis - frisk och syrlig bärsås sötad med florsocker. Bär coulis passar väldigt bra till pannacotta. I kväll blandade jag min björnbär/hallon coulis med vaniljsåsen och det blev en härlig smakkombination.

Smulpaj:
3,5 dl mjöl
1,5 dl kokos
1 dl socker
150 g margarin

Blanda samman mjölet, sockret och kokosen i en skål. Arbeta i margarinet med en gaffel eller som jag brukar göra med fingertopparna.

Björnbär/ Hallon blandade jag med lite potatismjöl, florsocker och kokos. Ännu mera kokos, jag vet, men det blir så otroligt gott, jag lovar! :)

Lägg bären i en ugnssäker form och smula degen över. Grädda i ca 180°C i ca 25 min.

Jag gjorde även portionsformar och så här blev de:
2011-03-13 @ 00:32:18 Pajer Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
Kategorier
  • Allmänt
  • Bullar
  • Cupcakes/Muffins
  • Godis
  • Matiga salta verk
  • Pajer
  • Småkakor
  • Tårtor
Arkiv
  • Mars 2012
  • Februari 2012
  • Januari 2012
  • December 2011
  • November 2011
  • Oktober 2011
  • September 2011
  • Augusti 2011
  • Juni 2011
  • Mars 2011
RSS 2.0