Blåbärsbullar med ett glas mjölk... mumma!

Blåbärsbullar á la Leila Lindholm
1 msk kardemumma
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 st ägg
1.2 l vetemjöl

Värm mjölken tillsammans med kardemumma tills den är ljummen, 37°C.

Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg. Tillsätt lite vetemjäl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen under bakduk till dubbel storlek, ca 40 min. Medan bullarna jäser kan du göra blåbärsfyllningen.

Blåbärsfyllning
100 g mjukt smör
2 msk malen kanel
1 dl socker
3 dl frysta blåbär
2 msk florsocker
2 msk maizena
1 st ekologiskt ägg till pensling

Blanda smör, socker och kanel till en krämig fyllning.
När degen har jäst färdigt dela den och kavla ut en halva i taget till en stor rektangulär platta, ca 1 cm tjock. Bred över smörkrämen.

Blanda blåbären med florsocker och maizena i en skål. Strö över degen och rull aihop till en rulle. Skär rullen i 3-4 cm tjocka skivor och lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt. Låt bullarna jäsa utan bakduk i ca 30min.

Pensla bullarna med uppvisat ägg och strö över mandelspån. Grädda bullarna i 200°C i ca 10 min.

När bullarna har svalnat pudra florsocker över dem.
Servera blåbärsbullarna med ett glas mjölk... mumma! :)
2011-06-07 @ 10:25:16 Bullar Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
Kategorier
  • Allmänt
  • Bullar
  • Cupcakes/Muffins
  • Godis
  • Matiga salta verk
  • Pajer
  • Småkakor
  • Tårtor
Arkiv
  • Mars 2012
  • Februari 2012
  • Januari 2012
  • December 2011
  • November 2011
  • Oktober 2011
  • September 2011
  • Augusti 2011
  • Juni 2011
  • Mars 2011
RSS 2.0