Pepparkakscheesecake

Systrarna Eisenmans pepparkakscheesecake är en av de godast julefterrätterna jag någonsin har ätit. Detta kommer bli en ny jultradition hos oss. För ärligt talat ris a la malta kan man leva utan men denna cheesecake är to die for ;)

Kakan blir godast om den får stå i kylen över natten. 

Pepparkakscheesecake

Kakbotten
25 st pepparkakor
75 g smält smör
Fyllning
800 g philadelphiaost
2.5 dl socker
2 msk vetemjöl
2tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
0.5 tsk malen kryddnejlika
4 st ägg
10 st pepparkakor

Glasyr
100 g philadelphiaost
1 dl florsocker

Dekoration
Några pepparkakor


1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Kör 25 st pepparkakor och smält smör i en matberedare.
3. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
4. Rör ihop philadelphiaost och socker.
5. Blanda i mjöl, vaniljsocker, salt och kryddorna. Rör till en slät smet. 
6. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
7. Häll hälften av smeten i formen. Grädda ca 20 min.
8. Lägg försiktigt ut 10 st pepparkakor och fyll på med resten av smeten.
9. Grädda i ytterligare 35-40 min i nedre delen av ugnen.
10. Blanda ihop ingredienserna till glasyren nästa dag. Bred över kakan och dekorera med pepparkakor.

2011-12-29 @ 08:00:00 Tårtor Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
Kategorier
  • Allmänt
  • Bullar
  • Cupcakes/Muffins
  • Godis
  • Matiga salta verk
  • Pajer
  • Småkakor
  • Tårtor
Arkiv
  • Mars 2012
  • Februari 2012
  • Januari 2012
  • December 2011
  • November 2011
  • Oktober 2011
  • September 2011
  • Augusti 2011
  • Juni 2011
  • Mars 2011
RSS 2.0