Kladdkaksmuffins
Det finns väl inget bättre än kladdkaka när man är chokladsugen. Leila Lindholm har gjort det igen. Hon har lyckats kombinera muffins med kladdkaka, kan det bli bättre?? ;) Otroligt goda muffins! Dessa kommer definitivt bakas igen.
Kladdkaksmuffins
2 st ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk choklad
2 st ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk choklad
Vispgrädde och färska bär till garnering
Sätt ugnen på 175°C.
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda smör, olja och sirap med äggsmeten.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd mjölblandningen försiktigt i äggsmeten.
Hacka chokladen och smält i ett vattenbad. Blanda med smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd mjölblandningen försiktigt i äggsmeten.
Hacka chokladen och smält i ett vattenbad. Blanda med smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i ugnen ca 12 min.
Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna och garnera med en klick vispgrädde och färska bär. Jag hade inga färska bär så jag garnerade med mangobitar.
Kommentarer
Trackback