Leilas chocolate crackles


Chokladdoften sprider sig i vår lägenhet, den träffar mitt luktsinne och frisläpper endorfiner som gör mig glad och lycklig. Choklad är verkligen som en drog! Hur man inte kan älska choklad är och kommer alltid att vara en mysterium för mig :) Så idag bjuder jag på chocolate crackles. Jag måste säga att smeten till dessa charmiga chokladkakor är såå god att det var ett under att jag inte åt upp allt :P

Chocolate Crackles
ca 20 st
100 g mörk choklad
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 nypa flingsalt
60 g smör
1.5 dl farinsocker
1 ägg
0.5 tsk vaniljsocker
0.5 tsk kardemumma
0.25 dl mjölk

1 dl strösocker
0.5 dl florsocker


Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt svalna något.

Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget och tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen.

Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.  Rör i mjölblandningen och mjölken till chokladblandningen. Degen ska vara lätt kladdig. Forma degen till en rulle, plasta in och låt vila i kylen i några timmar.

Sät ugnen på 175 grader.

Forma ca 20 bollar av degen, platta till dem lätt, rulla varje boll först i socker och sen i florsocker. Placera kakorna på en plåt och grädda i ugnen ca 14minuter tills ytan krackelerar.




ÄT OCH VAR GLAD !! :)
2011-10-27 @ 10:22:00 Permalink Småkakor Kommentarer (0) Trackbacks ()


  • Till bloggens startsida
Sök i bloggen
Senaste inläggen
  • Leilas chocolate crackles
Kategorier
  • Allmänt
  • Bullar
  • Cupcakes/Muffins
  • Godis
  • Matiga salta verk
  • Pajer
  • Småkakor
  • Tårtor
Arkiv
  • Mars 2012
  • Februari 2012
  • Januari 2012
  • December 2011
  • November 2011
  • Oktober 2011
  • September 2011
  • Augusti 2011
  • Juni 2011
  • Mars 2011
RSS 2.0