Leilas chocolate crackles

Chokladdoften sprider sig i vår lägenhet, den träffar mitt luktsinne och frisläpper endorfiner som gör mig glad och lycklig. Choklad är verkligen som en drog! Hur man inte kan älska choklad är och kommer alltid att vara en mysterium för mig :) Så idag bjuder jag på chocolate crackles. Jag måste säga att smeten till dessa charmiga chokladkakor är såå god att det var ett under att jag inte åt upp allt :P
Chocolate Crackles
ca 20 st
ca 20 st
100 g mörk choklad
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 nypa flingsalt
60 g smör
1.5 dl farinsocker
1 ägg
0.5 tsk vaniljsocker
0.5 tsk kardemumma
0.25 dl mjölk
1 dl strösocker
0.5 dl florsocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 nypa flingsalt
60 g smör
1.5 dl farinsocker
1 ägg
0.5 tsk vaniljsocker
0.5 tsk kardemumma
0.25 dl mjölk
1 dl strösocker
0.5 dl florsocker
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt svalna något.
Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget och tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen.
Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget och tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen.
Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål. Rör i mjölblandningen och mjölken till chokladblandningen. Degen ska vara lätt kladdig. Forma degen till en rulle, plasta in och låt vila i kylen i några timmar.
Sät ugnen på 175 grader.
Forma ca 20 bollar av degen, platta till dem lätt, rulla varje boll först i socker och sen i florsocker. Placera kakorna på en plåt och grädda i ugnen ca 14minuter tills ytan krackelerar.
ÄT OCH VAR GLAD !! :)
Kommentarer
Trackback