Vad blir det till fika? - Chokladmumsbit

Fransk Chokladtårta
150 g smör
300g mörk choklad
5 ägg
2 dl socker
1 st färsk vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 dl mjöl
150 g smör
300g mörk choklad
5 ägg
2 dl socker
1 st färsk vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 dl mjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med chokladen och rör det slätt.
Vispa ägg, socker, frön från urskrapad vaniljstång och en nypa salt vitt och fluffigt.
Häll i mjölet i äggsmeten, blanda, och vänd försiktigt ner chokladsmöret.
Fyll en smord kakform med smeten och grädda kakan i ugnen ca 20 minuter. Kakan ska ha stelnat till när man skakar formen försiktigt men vara mjuk i mitten, annars blir den för smulig.
Smält smöret tillsammans med chokladen och rör det slätt.
Vispa ägg, socker, frön från urskrapad vaniljstång och en nypa salt vitt och fluffigt.
Häll i mjölet i äggsmeten, blanda, och vänd försiktigt ner chokladsmöret.
Fyll en smord kakform med smeten och grädda kakan i ugnen ca 20 minuter. Kakan ska ha stelnat till när man skakar formen försiktigt men vara mjuk i mitten, annars blir den för smulig.
Låt kakan svalna och skär den sen i bitar.
Servera gärna med vispad grädde och jordgubbar.
Kommentarer
Trackback