Björnbär/Hallon Smulpaj

Paj är den lättaste och snabbaste efterrätten när man får oväntat besök, behöver jag tillägga otroligt gott också :)
I mitt smulpaj recept brukar jag alltid tillsätta kokos eftersom jag tycker att det lyfter smaken och ger pajen en knaprig yta. Idag blev det en björnbär/hallon smulpaj eftersom de bären gömde sig i min frys.Till pajen är det gott att servera vaniljsås eller vaniljglass. Ibland låter jag några bär vara kvar, varvid jag mosar de och blandar med florsocker till en coulis - frisk och syrlig bärsås sötad med florsocker. Bär coulis passar väldigt bra till pannacotta. I kväll blandade jag min björnbär/hallon coulis med vaniljsåsen och det blev en härlig smakkombination.
Smulpaj:
3,5 dl mjöl
1,5 dl kokos
1 dl socker
150 g margarin
Blanda samman mjölet, sockret och kokosen i en skål. Arbeta i margarinet med en gaffel eller som jag brukar göra med fingertopparna.
Björnbär/ Hallon blandade jag med lite potatismjöl, florsocker och kokos. Ännu mera kokos, jag vet, men det blir så otroligt gott, jag lovar! :)
Lägg bären i en ugnssäker form och smula degen över. Grädda i ca 180°C i ca 25 min.
Jag gjorde även portionsformar och så här blev de:
Kommentarer
Trackback